BISZKOPT Z TRUSKAWKOWĄ MASĄ

0 (0 ocen)

Proste do wykonania, a smakuje nieziemsko;)

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -6jaj
    -1 szklanka cukru
    -3/4szklanki maki pszennej, reszta ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3 łyżeczki octu
    MASA TRUSKAWKOWA:
    -1/2kg truskawek mrożonych
    -5 łyżek cukru
    -cukier waniliowy
    -1 opakowanie budyniu czerwonego
    -1 kostka margaryny
    -2 żółtka

Biszkopt z truskawkową masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Białk ubić na sztywno. Dodać cukier, żółtka, ocet, na końcu proszek do pieczenia i mąkę. Biszkopt przelewamy do formy i pieczemy.
    2) Truskawki zagotować z cukrem, dodac budyń rozpuszczony w 1/3 szklanki wody, ostudzić. Margarynę utrzec z żółtkami, dodawac powoli ostudzona masę truskawkowa. Masę wylac na biszkopt, mozna polac polewą czekoladową. Ciasto wstawic do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy