BISZKOPT Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny i wilgotny rozpływa sie w ustach

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    6 jaj
    1 i 1/2 szklanka cukru
    1 i 1/2 szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku
    MASA:
    330 ml kwaśnej śmietany 18 %
    5 łyżek cukru pudru
    6 łyżek żelatyny plus 0,5 szklanki gorącego mleka
    0,5 kilograma truskawek
    PONCZ:
    szklanka herbaty
    3łyżki cukru
    kilka kropel olejku pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPT Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ 1. Z podanych składników zrobić biszkopt przelać do blachy i piec 30 minut w 180 stopniach.
    MASA: mleko podgrzać (nie gotować) i rozpuścić w nim żelatynę. śmietane wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną dodać zmiksowane truskawki i dokładnie wymieszać. Biszkopt przekroić na pół nasączyć pończem i wlać mase przykryć drugim płatem ciasta nasączyć i posypać cukrem pudrem.przechowywać w lodówce.

Porady

mogą być truskawki mrożone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować