Biszkopt, który zawsze wychodzi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niezawodny przepis na biszkopta idealnego do tortów, jako spód do ciasta.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek
    6 płaskich łyżek cukru
    6 czubatych łyżek mąki
    szczypta proszku do pieczenia - na czubku noża

Biszkopt, który zawsze wychodzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Na wolnych obrotach dodajemy na zmianę po jednym żółtku i po jednej łyżce cukru. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • 3. Na koniec dodajemy po jednej łyżce mąki z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając najlepiej ręcznie.
  • 4. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C. Pieczemy 30-40 min.

Komentarze

Podobne przepisy