Biszkopt, który zawsze wychodzi

  • wyświetlono: 493 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Niezawodny przepis na biszkopta idealnego do tortów, jako spód do ciasta.

  • 60min

Składniki

6 jajek
6 płaskich łyżek cukru
6 czubatych łyżek mąki
szczypta proszku do pieczenia - na czubku noża

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt, który zawsze wychodzi

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Na wolnych obrotach dodajemy na zmianę po jednym żółtku i po jednej łyżce cukru. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • 3. Na koniec dodajemy po jednej łyżce mąki z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając najlepiej ręcznie.
  • 4. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C. Pieczemy 30-40 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto Miodownik

Dodane przez: Anilaho

Puszysty Miodownik, który zawsze sie udaje

Miodownik jest dla mnie szczególnym...

Moja babka marmurkowa

Dodane przez: SoniaAsikowa

Babka marmurkowa,która zawsze się udaje.

Jest banalnie prosta i dekoracyjna,a...

Biszkopt.

Dodane przez: BABECZKA 35

Biszkopt.

Według tego przepisu biszkopt zawsze...

Biszkopt

Dodane przez: MagdalenaS

Biszkopt

Klasyczny i niezawodny biszkopt....

image-1oy4rwp

Dodane przez: Sylvia90

Biszkopt

Tutaj znajdziesz przepis na bardzo...

image-257wno7

Dodane przez: paolineczka

Biszkopt

Przepisów na biszkopt jest tysiące,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE