Biszkopt cappuccino śr. 22 cm

0 (0 ocen)

  • 50 min

Znakomity do wykonania tortów z kremami śmietankowymi, czekoladowymi czy cappuccino :)

  • 50 min

Składniki:

  • 5 jaj
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    5 łyżek cukru pudru
    3 łyżki cappuccino w proszku - ulubiony smak ( u mnie waniliowy)
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Biszkopt cappuccino śr. 22 cm - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę, pod koniec dodając cukier puder ciągle ubijając. Dodawać kolejno po jednym żółtku, wymieszać na wolnych obrotach. Dodać przesiane, wymieszane ze sobą mąki, cappuccino i proszek do pieczenia - wymieszać łyżką. Dno tortownicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( boków nie smarować ).
    Wlać masę biszkoptową do tortownicy, wyrównać. Piec w temp. 180°C przez około 30 - 35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy