BISZKOPT

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Łatwy

biszkopt z 5jaj

  • 55 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
    3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej)
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijającDo masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki wylać do tortownicy piec 170c przez 40minut

Porady

biszkopt nie opada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy