Bigoli carbonara

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Łatwy

Makaron w zdrowszej wersji na wzór carbonara.

  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g makaronu bigoli
    100g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    20g sera grana padano
    1 ząbek czosnku
    natka pietruszki
    bazylia, sól
    5g oleju

Bigoli carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Carbonara 1. Makaron ugotuj al dente.
    Jajko wbij do miseczki, połącz z serem, solą, czosnkiem i wymieszaj.
    Na patelni rozgrzej olej, dodaj makaron, a po chwili wlej wymieszane jajko z serem i przyprawami.
    Następnie dodaj jogurt naturalny i znów wymieszaj.
    Na koniec dodaj natkę pietruszki oraz bazylię.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy