Biała kiełbasa zapiekana

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Aneta Kryszak

  • Łatwy

Składniki:

  • - surowa biała kiełbasa: 1 kilogram
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 5 ząbków
    - smalec: 1 łyżka

Biała kiełbasa zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem i ciasno układamy kiełbasę
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki. Ząbki czosnku obieramy. Kiełbasę obkładamy cebulą i obranym czosnkiem
  • 3. Naczynie z kiełbasą wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 °C i pieczemy godzinę, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę, aby
    wypłynął nadmiar tłuszczu i wody. Podajemy na gorąco z chrzanem

Komentarze

Podobne przepisy