Bezy czy bezowe ciasteczka?

  • wyświetlono: 564 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ciasteczka bezowe o smaku kaszki kukurydzianej.

IMG_20201009_170757
  • 45min

Składniki

5 białek
1 i 2/3 szklanki cukru pudru
5 łyżeczek mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania przepisu:

Bezy czy bezowe ciasteczka?

  • 1. Białka ubijamy do momentu kiedy będą gęste i białe. Stopniowo dosypujemy cukier miksując do momentu aż masa będzie bardzo gęsta i błyszcząca. Dodajemy mąkę kukurydzianą, krótko mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżeczką okrągłe placuszki. Pieczemy ok. 30- 40 minut w 120°C.

Porady

Jeśli chcemy żeby wyszły z tego przepisu bezy, powinno się dodać skrobię kukurydzianą, a nie mąkę kukurydzianą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebiałkabezymąka kukurydzianakaszka kukurydziana

Komentarze

Podobne przepisy

image-0bsi29c

Dodane przez: anula81

Bezowe ciasteczka z bitą śmietaną i truskawkami

Beza królowa, choć wydaje się trudna...

Choinki bezowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Choinki bezowe

Bezowe ozdoby robią się bardzo...

Bezy z kremem kawowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Bezy z kremem kawowym

Takie bezy to znakomity pomysł...

Lizaki BEZOWE

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Lizaki BEZOWE

Lizaki bezowe są teraz hitem na...

Bezy

Dodane przez: 30Kasia30

Bezy

szybki sposób na coś słodkiego

Bezy pistacjowe

Dodane przez: stenia_k

Bezy pistacjowe

Bezowe kule z chrupiącą skorupką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE