Bagietka z masełkiem ziołowo czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Można dodać do bagietki, ale wspaniale smakuje też z pieczonymi na grillu ziemniaczkami.

  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 1 opakowanie
    - koperek: 0.5 pęczka
    - Piretruszka: 0.5 pęczka
    - czosnek: 3 ząbki
    - tymianek: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bagietka: 1 sztuka

Bagietka z masełkiem ziołowo czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masełko ziołowo czosnkowe 1. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, uformować i zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić w lodówce.

    Masełko można dodać do bagietki ,którą później pieczemy na grillu.
  • Masełko ziołowo czosnkowe 2. Bagietkę nacinamy, ale nie do końca i wkładamy pomiędzy kromki cienko pokrojone masełko, owijamy w folię aluminiową i grillujemy 10-15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy