Babka jogurtowa.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest to moja pierwsza babka i z pewnością nie ostatnia. Idealnie miękka, delikatna i niskokaloryczna ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka psznna: 250 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - jogurt naturalny: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier puder: 100 gramów
    - cytryna: 1 sztuka
    - roztopione masło: 70 gramów

Babka jogurtowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z jajkami, a następnie dodajemy przesiany cukier puder.
  • 2. a tartce zetrzeć skórkę z cytryny i wmieszać w masę.
  • 3. Następnie dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz przesianą mąkę z proszkiem. Całość łączymy ze sobą.
  • 4. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy 45-50 min w temperaturze 180 stopni.
  • 5. Podajemy ostudzone i posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy