Babeczki z kremem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Kolorowe babeczki świetnie się sprawdzają na wszelkiego rodzaju przyjęciach .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto: 2 kostki palmy,
    6 żółtek,
    6 szklanek mąki,
    0,5 szklanki cukru pudru
    Masa:krem ekler,
    1 masło,
    1 Kasia,
    1 łyżka kakao,
    1 łyżka spirytusu
    2 szklanki mleka

Babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Palmę siekamy , dodajemy żółtka i cukier.
    Wyrabiamy mikserem.
    Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.
    Dzielimy na 3 części ,formujemy kulkę i odkładamy na ok 1 godzinkę do lodówki.
  • 2. Masa:
    Zagotować 1 szklankę mleka, w 2 rozpuścić ekler i wlać do gotującego mleka.
    Masę studzimy. Masło utrzeć z palmą i dodać cukier. Dodajemy cukier i mieszamy.
    Dzielimy na 2 części , do jednej dodajemy dodajemy kakao .
  • 3. Wystudzone ciasto układamy cienką warstwą do foremek.
    Pieczemy ok 20 min (tak aby się zarumieniły) w 170 stopniach Celsjusza .
    Po wystudzeniu nakładamy masę i dekorujemy wedle uznania.

Porady

Najlepsza do dekoracji będzie owocowa galaretka, rodzynki i posiekana czekolada.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy