Biała czekolada świetnie komponuje się z aromatem cynamonu.
Składniki:
Składniki na 16 babeczek :
160 g białej czekolady
100 g masła
2 łyżki śmietany 18 %
2 jajka
50 g cukru trzcinowego
160 g mąki
80 g mielonych orzechów
½ paczki mielonych migdałów
1 łyżeczka cynamonu
100 g cukinii
Babeczki z białą czekoladą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę topimy z masłem na małym ogniu. Lekko studzimy i mieszamy ze śmietaną.
2.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy czekoladę, mieszamy dokładnie. Następnie powoli dodajemy mieszankę mąki z migdałami, cynamonem i proszkiem. Na koniec mieszamy ze startą cukinią.
3.Ciastem napełniamy foremki do muf finek i pieczemy ok. 20 min w temp.190 st.
Komentarze