Babeczki z białą czekoladą i cukinią

0 (0 ocen)

Biała czekolada świetnie komponuje się z aromatem cynamonu.

Składniki:

  • Składniki na 16 babeczek :
    160 g białej czekolady
    100 g masła
    2 łyżki śmietany 18 %
    2 jajka
    50 g cukru trzcinowego
    160 g mąki
    80 g mielonych orzechów
    ½ paczki mielonych migdałów
    1 łyżeczka cynamonu
    100 g cukinii

Babeczki z białą czekoladą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy z masłem na małym ogniu. Lekko studzimy i mieszamy ze śmietaną.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy czekoladę, mieszamy dokładnie. Następnie powoli dodajemy mieszankę mąki z migdałami, cynamonem i proszkiem. Na koniec mieszamy ze startą cukinią.
  • 3. Ciastem napełniamy foremki do muf finek i pieczemy ok. 20 min w temp.190 st.
  • 4. Dekorujemy wg uznania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy