Babeczki warzywne

  • wyświetlono: 765 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Cudowne maleństwa.

heka45
  • 90min

Składniki

4 marchewki
seler
płat ciasta francuskiego
0,2 dag żółtego sera
2 jajka
200ml śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki warzywne

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy na półtwardo pokrojoną w kostkę marchew i selera. Kolejno kroimy ciasto francuskie na kwadraty i wkładamy na blaszki na mufiny. Śmietanę mieszamy z jajkami i pokrojonym żółtym serem. Do przygotowanych w blaszce babeczek wkładamy warzywa i zalewamy je przygotowaną masą. Pieczemy ok. 30min. w temperaturze 200C. Najlepiej smakują z ketchupem. Z jednego ciasta wyszło mi 12 babeczek.
    Szybkie, proste i przyjemne danie na każdą okazję.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Karnawałowe babeczki

Dodane przez: EwaSidor

Karnawałowe babeczki

Czas karnawału , czas przekąsek...

Dodane przez: legoland

Warzywna kolacja

Wieczorem lubię przed telewizorem...

Tort warzywny

Dodane przez: aczp1

Tort warzywny

Ciasto filo i masa warzyw, trochę...

Wiosenne babeczki

Dodane przez: Gosia123

Wiosenne babeczki

Szybkie i smaczne babeczki na...

babeczki pikantne

Dodane przez: bieniaszka

Babeczki pikantne

Doskonała przystawka na każdą imprezę....

image-0r89lma

Dodane przez: heka45

Warkocz warzywny

Efektowny i smaczny.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE