Babeczki warzywne

  • wyświetlono: 753 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Cudowne maleństwa.

heka45
  • 90min

Składniki

4 marchewki
seler
płat ciasta francuskiego
0,2 dag żółtego sera
2 jajka
200ml śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki warzywne

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy na półtwardo pokrojoną w kostkę marchew i selera. Kolejno kroimy ciasto francuskie na kwadraty i wkładamy na blaszki na mufiny. Śmietanę mieszamy z jajkami i pokrojonym żółtym serem. Do przygotowanych w blaszce babeczek wkładamy warzywa i zalewamy je przygotowaną masą. Pieczemy ok. 30min. w temperaturze 200C. Najlepiej smakują z ketchupem. Z jednego ciasta wyszło mi 12 babeczek.
    Szybkie, proste i przyjemne danie na każdą okazję.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Tort warzywny

Dodane przez: aczp1

Tort warzywny

Ciasto filo i masa warzyw, trochę...

Wiosenne babeczki

Dodane przez: Gosia123

Wiosenne babeczki

Szybkie i smaczne babeczki na...

chipsy warzywne

Dodane przez: Ola1984

Chipsy warzywne

Pyszna propozycja na zdrową przekąskę.

Kruche babeczki

Dodane przez: Młoda mama

Kruche babeczki

Kruche babeczki są rewelacyjne,...

makaronowe babeczki

Dodane przez: karolinajedynak24

MAKARONOWE BABECZKI

Nie znoszę wywalać jedzenia te...

image-0r89lma

Dodane przez: heka45

Warkocz warzywny

Efektowny i smaczny.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE