Babeczki czekoladowe z kremem

0 (0 ocen)

Babeczki wyszły przepyszne, nie za słodkie i niesamowicie miękkie.

Składniki:

  • Na ciasto (6-7 babeczek):

    1 pełna szklanka mąki pszennej
    125g masła
    0,5 szklanki cukru
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 tabliczki gorzkiej czekolady startej na tarce
    1 kopiata łyżka ciemnego kakao
    2 jajka

    Na krem:

    250g serka mascarpone
    2 kopiate łyżki cukru pudru
    2 łyżki likieru kawowego

Babeczki czekoladowe z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki czekoladowe z kremem 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dalej miksując dodajemy kolejno jajka, mąkę z proszkiem, kakao i czekoladę.

    Masą napełniamy papilotki lub silikonowe foremki na babeczki.

    Pieczemy w 180' ok. 30 minut.

    Serek mascarpone mieszamy z likierem i cukrem pudrem, nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone babeczki.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy