Babeczki cynamonowo-pomarańczowe

0 (0 ocen)

Wilgotne, pachnące i po prostu pyszne :)

Składniki:


  • 120 g mąki pszennej
    60 g mąki krupczatki
    70 g cukru
    3 łyżki kakao
    1/4 łyżeczki sody
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    250 g kefiru
    0,5 szklanki oleju
    skórka starta z pomarańczy
    0,5 pomarańczy
    łyżeczka cynamonu

Babeczki cynamonowo-pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół pomarańczy kroimy na małe cząstki.

    W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

    Łączymy je se sobą, dodajemy pomarańczę i mieszamy.

    Do papilotek nakładamy po 2 łyżki ciasta.

    Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.

    Odstawiamy do ostudzenia.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Dekorujemy nią babeczki.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy