Babcine ziemniaczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min
  • Dla 2 osób

Ziemniaczki które za dziecka przyrządzała nam babcia.

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 większe ziemniaki
    3 łyżki margaryny
    ok 1/2 szkl wody
    sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie, oregano do smaku

Babcine ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
  • smażenie ziemniaków 2. Ziemniaki wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać po dwie szczypty przypraw. Smażyć ok 5 min, po czym podlać wodą, przykryć i smażyć do miękkości ziemniaków od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy