Aromatyczna pasta z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest wiele pomysłów na pasty z makrelą, a moja pasta jest taka bardzo prosta. Ryba i ser. Smakuje wybornie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • wędzona makrela ok. 300 g
    kostka półtłustego twarogu 250 g
    3 łyżki śmietany 18%
    cebula
    3 łyżki posiekanego grubego szczypioru
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    sól do smaku

Aromatyczna pasta z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę pozbawić skóry i ości. Przełożyć do salaterki i dodać twaróg i śmietanę. Dokładnie wszystko porozgniatać, połączyć, wymieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, szczypior, natkę pietruszki, pieprz z kolendrą i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać i gotowe.
    Podawać ze świeżym pieczywem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy