Ananas w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Prosty, szybki letni deser

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 puszka ananasa w puszce
    - 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - cukier puder
    - lody waniliowe z bakaliami
    - listki mięty i laski wanilii do dekoracji

Ananas w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21uuc2n 1. Plastry ananasa wyciągamy z zalewy i dobrze odsączamy ręcznikiem papierowym. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i wycinamy kółka o średnicy 2 cm większej od krążków ananasa.
  • image-1v3n6ms 2. Na środku każdego kółka z ciasta francuskiego układamy plaster ananasa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st.C na około 15-20 minut
  • image-15xd3gl 3. Ciasteczka studzimy. Podajemy z lodami oprószone cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy