A'la Stonoga

0 (0 ocen)

Świetna przekąska lub kolacja dla dzieciaczków i dla dorosłych :)Można robić z dzieciaczkami,wtedy mają super frajdę ;)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1/2 peczka szczypiorku (pare sobie zostawić do robienia nózek )
    4 duże łyzki majonezu Winiary
    1 szczypta papryki słodkiej w proszku
    2 gałązki koperku (posiekany do dekoracji)
    1 wykałaczka
    odrobinka koncentratu pomidorowego na oczka i buzię

A'la stonoga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aby przygotować A'la Stonogę szczypior kroimy na kawałki wkładamy do blendera wraz z majonezem i blenderujemy na gładką mase.Wykładamy na talerz-posłuży nam jako łąka.
  • 2. Jajka kroimy na pół w poprzek i układamy jedno koło drugiego na naszej papce.Jedna połóweczkę stawiamy na pierwszym jaju która nam posłuży jako główka (mozna do tego użyć wykałaczki,żeby stabilnie stała)
  • 3. Ze szczypiorku robimy czułki a z koncentratu oczka i buzię.Pocięty na kawałeczki szczypior używamy jako nóżki Całość delikatnie opruszamy papryką i koperkiem :-) SMACZNEGO . . . .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy