ZUPA TAJSKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo fajna tajska zupka. Na pewno zasmakuje miłośnikom orientalnych smaków.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag mięsa ( szynki wieprzowej )
    30 dag pieczarek
    1 litr bulionu drobiowego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    pół łyżeczki pieprzu
    pół łyżeczki kolendry
    pęczek szczypiorku
    sos sojowy

Zupa tajska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać.
    Mięso umyć, pokroić w cienkie paseczki i oprószyć pieprzem i kolendrą, wymieszać.
    W garnku rozgrzać olej, włożyć mięso, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć na dużym ogniu 3 minuty często mieszając. Następnie do garnka wlać gorący bulion, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić zupę sosem sojowym. Zupę podawać obficie posypaną szczypiorkiem.

Porady

Ja dodałem również kilka lanych kluseczek , które idealnie się wpasowały do zupy ,ale nie jest to konieczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy