Tajska Zupa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zupa tajska

  • Łatwy

Składniki:


  • - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - mini kosteczka- czosnek: 1 sztuka
    - zielona częśc pora: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - mala cukinia zielona: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa mrożona: 200 gramów
    - kalmary krążki: 100 gramów
    - pieczarki: 6 sztuk
    - bulionetka warzywna: 1 sztuka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - sos rybny: 1 łyżka
    - mleczko kokosowe: 0.5 puszki
    DODATKOWO::
    - makaron ryżowy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować