Wrap z farszem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Najłatwiejszy sposób na zaspokojenie każdego podniebienia

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    2 jajka
    2 łyżki otrębów pszennych
    sól, pieprz
    łyżka oliwy z oliwek
    FARSZ:
    100 g szpinaku
    1 ząbek czosnku
    mała cebula
    1/2 małej puszki kukurydzy z fasolą czerwoną
    mały pomidor
    50 g sera fety light
    mazerella (według uznania)
    LUB
    1/3 opakowania mieszanki warzywnej

Wrap z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzep jajka, dodając otręby, sól, pieprz, dowolne przyprawy. Następnie usmaż na oliwie (tak jak omleta)
  • 2. Przygotuj własny farsz:
    * ugotuj mieszankę warzywną
    * zeszklij czosnek z cebulką, rozmróź szpinak w rondelku z odrobiną wody, cukinie, pomidora, kukurydze, czerwoną fasolę, fety light
  • 3. Na gotowy placek nałóż farsz (oraz liście sałaty) i uformuj wrapa

Porady

Możesz przygotować także jakiś sos. Do farszu możesz dodać ulubione warzywa, a także zarumienione kawałki kurczaka.

Komentarze

Podobne przepisy