Bezmączny wrap

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Zdrowy pomysł na śniadanie, obiad lub kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na wrap:
    - jajko
    - 3 łyżeczki siemienia lnianego
    - sól, pieprz
    - łyżeczka mielonej papryki
    - łyżeczka kurkumy

    Dodatki:
    - sos słodki z pomidorów, cukinii, rodzynek (może być inny)
    - pieczarki
    - szynka
    - cheddar
    - rukola
    - kiełki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bezmączny wrap - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na wrap łączymy i mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy składniki tak jak ciasto naleśnikowe. Gdy ciasto zetnie się przewracamy na drugą stronę a wierch smarujemy sosem, dodajemy podduszone na masełku pieczarki i szynkę i posypujemy startym cheddarem. Przykrywamy, żeby ser mógł się rozpuścić. Po zdjęciu z patelni posypujemy wrap kilkoma listkami rukoli i kiełkami. Smacznego!

Porady

Zmieniając dodatki możemy z takiego wrapa zrobić danie obiadowe, dodając np. pierś indyka pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną, cebulkę i warzywa takie jak bakłażan, cukinia itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować