Trifle z malinami i borówkami

0 (0 ocen)

Przepyszny deser dla wielbicieli bitej śmietany i mascarpone! w sezonie koniecznie z malinami, borówkami, jagodami :)

Składniki:


  • 400 ml śmietany 30%
    250 g mascarpone
    1 czubata łyżka cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    5 podłużnych biszkoptów
    1 małe opakowanie malin
    200 g borówek
    5 czereśni

Trifle z malinami i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wszystkie owoce oczyścić, umyć i osuszyć.

    Śmietanę wymieszać z cukrem i ubić lekko (nie na sztywno), dodać sok z cytryny i mascarpone. Wymieszać dokładnie.

    Biszkopty skruszyć, połowę rozdzielić do 5 szklaneczek.

    Nałożyć po czubatej łyżce kremu, nałożyć owoce, następnie posypac biszkoptami, znów położyć owoce. Udekorować czereśniami i od razu podawać.

Komentarze

Podobne przepisy