Surówka z białej kapusty Colesław

0 (0 ocen)

Popularna, zwłaszcza w sieciówkach z fast foodem, surówka z kapusty z dodatkiem majonezu. W mojej wersji majonez jest wymieszany z jogurtem greckim.

Składniki:

  • 1/4 kapusty białej
    1 marchewka
    pół małej cebuli
    pół jabłka ze skórką
    1,5 łyżki majonezu
    1,5 łyżki jogurtu greckiego
    pół łyżecki soli, pieprz
    pół łyżeczki miodu
    łyżeczka-słodko pikantnej musztardy (np.bawarska)
    łyżka białego octu winnego

Surówka z białej kapusty colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach, marchewkę i cebulę na tarce o średnich oczkach. Mieszamy składniki sosu - miód z octem, solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy majonez i jogurt, mieszamy z warzywamy.

Komentarze

Podobne przepisy