Sorbet brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

Pyszny i orzeźwiający sorbet dla wielbicieli zimnych deserów. Doskonały na upały.

Składniki:

  • 1 kg brzoskwiń
    2 łyżki wody
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki cukru pudru

Sorbet brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie umyć, obrać i usunąć z nich pestki. Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przełożyć do zamykanego pojemnika (np. po lodach) i wstawić do zamrażalnika na około 6-7 godzin, pamiętając aby co ok godzinę dokładnie przemieszać masę aby równomiernie zamarzała i nie robiły się grudki lodu.

Porady

Z podanych składników otrzymamy ok 750-800 ml sorbetu.

Komentarze

Podobne przepisy