Rosół

0 (0 ocen)

Lubiana przez wszystkich zupa .Moja 2-letnia Córcia zawsze prosi o dokładkę .

Składniki:

  • ok. 20 dag kurczaka

    ok. 20 dag wołowiny

    szyja z indyka

    ew. porcja kaczki

    kostka rosołowa lub bulionetka ( wołowa )

    cebula

    kilka suszonych grzybów

    2 marchewki

    1 pietruszka

    vegeta

Rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać zimną wodą , gotować .

    Usunąć " szumowiny " i dodać kostkę rosołową lub bulionetkę .Dodać opaloną nad gazem cebulę i kilka suszonych grzybów . Po ok. 3- 4 godz. gotowania na małym gazie dodać obrane i pokrojone warzywa . Gotować do miękkości .

    Doprawić vegetą .

    Podawać z ugotowanym makaronem nitki .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy