Rolada z mięsa mielonego z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrabiamy mięso mielone z jajkami, bułką tartą, czosnkiem, solą i pieprzem. Wykładamy na prostokąt z foli spożywczej i równomiernie rozprowadzamy i spłaszczamy. Na mięsie rozkładamy plasterki żółtego sera.
2.Jarmuż myjemy, odrywamy stwardniałe części. Dusimy do miękkości z odrobiną wody. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Rozprowadzamy na serze.
3.Zwijamy roladę za pomocą folii.
4.Układamy plasterki boczku na foli aluminiowej. Na końcu kładziemy roladę i zawijamy tak aby boczek ciasno okrył roladę. Zawijamy w folię aluminiową, przekładamy roladę do keksówki i pieczemy ok 20 min w 180 st.
5.Rozcinamy folię i pieczemy jeszcze ok 20 min w 200 st aby boczek ładnie się zrumienił. Kroimy na plastry. Smacznego!
Komentarze