Pikantny i aromatyczny kurczak bardzo szybki w pzygotowaniu!
30 min
Składniki:
0,5 kg piersi z kurczaka
1 por (ja użyłam mrożonki)
1 cebula
200 ml mleka kokosowego ( w puszcze)
masło klarowane (domowej roboty)
imbir
curry
kurkuma
tymianek
rozmaryn
sól i pieprz
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroję w kostkę, przyprawiam curry, solą i pieprzem i podsmażam na maśle klarownym. Wyjmuję i na maśle podsmażam również posiekaną cebulkę i por. Doprawiam również odrobiną curry. Dodaję kurczaka i 1,5 szklanki wody. Doprawiam kurkumą, rozmarynem, tymiankiem, imbirem, solą i pieprzem. Duszę około 20 minut na wolnym ogniu, Na koniec dodaję mleczko koksowe i podgotowuję jeszcze chwilkę.
Komentarze