Krakersowe kanapeczki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta i szybka do przygotowania karnawałowa przekąska na krakersach z kozim serkiem i wędzonym łososiem.

  • 10 min

Składniki:

  • ½ opakowania słonych krakersów
    10 dag wędzonego łososia
    15 dag kremowego koziego twarożku
    1 łyżka słodkiej śmietanki
    1 łyżeczka kremowego chrzanu
    Pęczek cebuli dymki ze szczypiorem
    Sól morska do smaku
    Pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Krakersowe kanapeczki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek kozi ucieramy ze śmietanką oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę dymkę oraz chrzan, mieszamy.
    Krakersy smarujemy serkiem układamy na talerzu na wierzch dodajemy po plasterku pokrojonego wędzonego łososia.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy