Grzanki czosnkowe z pastą rybną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące przekąski

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoiczek makreli w oleju
    1 mała bagietka
    1 szalotka
    2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    oliwa
    ogórek kiszony

Grzanki czosnkowe z pastą rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę pokroić w kromki i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skropić oliwą. Obsmażyć na patelni grillowej. Wystudzić.

    Makrelę osączyć z oleju i wyjąć kręgosłup, przełożyć do miski razem z serkiem i posiekaną drobno szalotką, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Na kromeczki bagietki ułożyć plasterki ogórka i nałożyć pastę rybno-serową. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy