Francuskie ciastka z ananasem

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie ciastka w sam raz dla niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    puszka ananasów (plastry)
    cukier puder

Francuskie ciastka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8 równych prostokątów.
    Ananasy odsączamy z zalewy – najlepiej osuszyć je dokładnie ręcznikiem kuchennym. Układamy pojedyncze plastry na każdym kawałku ciasta francuskiego i zawijamy brzegi. Tak przygotowane ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni, wstawiamy na około 20 min – pieczemy do zrumienienia się ciasta.
    Po ostudzeniu posypujemy ciastka cukrem pudrem. Ciastka są same w sobie słodkie za sprawą ananasa, ale cukier puder nadaje im dodatkowej słodyczy.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy