Budyń czekoladowo-orzechowy z musem truskawkowym (wegański, bezglutenowy)

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie domowego czekoladowego budyniu z masłem orzechowym i musem z truskawek ! Pysznie smakuje po schłodzeniu :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka roślinnego u mnie ryżowe
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    30 g ksylitolu (można dać więcej)
    Łyżka masła orzechowego (najlepiej gładkiego)
    30 g skrobi ziemniaczanej ⠀

Budyń czekoladowo-orzechowy z musem truskawkowym (wegański, bezglutenowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy 1/2 szklanki mleka i mieszamy w niej skrobie ziemniaczaną. Resztę mleka gotujemy z ksylitolem i połamaną czekoladą. Dokładnie mieszamy. Wlewamy skrobie i szybko mieszamy aby nie było grudek. Budyń przelewamy do szklanek lub misek i podajemy z musem z truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy