Bezy czy bezowe ciasteczka?

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciasteczka bezowe o smaku kaszki kukurydzianej.

  • 45 min

Składniki:

  • 5 białek
    1 i 2/3 szklanki cukru pudru
    5 łyżeczek mąki kukurydzianej

Bezy czy bezowe ciasteczka? - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy do momentu kiedy będą gęste i białe. Stopniowo dosypujemy cukier miksując do momentu aż masa będzie bardzo gęsta i błyszcząca. Dodajemy mąkę kukurydzianą, krótko mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżeczką okrągłe placuszki. Pieczemy ok. 30- 40 minut w 120°C.

Porady

Jeśli chcemy żeby wyszły z tego przepisu bezy, powinno się dodać skrobię kukurydzianą, a nie mąkę kukurydzianą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy