Bananowiec

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne i proste ciasto na zimno. Ponadsezonowe

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 żółtka
    -2/3 szklanki cukru pudru
    -1 margaryna
    -1kg obranych bananów + 1-2 do ozdobienia
    -4 żółte galaretki
    -biszkopty

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, cukier puder i margarynę zmiksować, dodać banany pokrojone w kawałki. Zmiksować. Rozpuścić 2 galaretki w 0,5 litra wody, ostudzić i wlać do masy z bananów. Wszystko razem zmiksować. Ułożyć biszkopty w tortownicy i nasączyć je galaretką. Wylać masę. Po zastygnięciu ułożyć banany do dekoracji i zalać 2 galaretkami rozpuszczonymi w normalnej ilości wody. wstawić do lodówki do zastygnięcia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy