1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
2.Dodać odrobinę barwnika w proszku, dokładnie wymieszać.Wlać ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy średnicy 24cm. Piec ok. 15 min w 160 C. Gdy ciasto się upiecze, pozostawić do wystudzenia
3.Galaretkę zalać gorącą wodą, odstawić. Utrzeć margarynę z dodatkiem cukru. Banany obrać i zmiksować, dodać do masy, wymieszać, dodać galaretkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę chwilę schłodzić i wyłożyć na biszkopt, wstawić ponownie do lodówki
4. Rozpuścić czerwone galaretki. Gdy masa zastygnie ułożyć na nią biszkopty
5.Ciasto zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.
Komentarze