Zupa z drosza

0 (0 ocen)

  • 30 min

:) Bardzo lekka i pożywna.

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g filetów z dorsza
    1,5 l bulionu warzywnego
    3 pory (biała część)
    3 łyżki sosu rybnego
    szklanka zacierek babuni
    2 łyżeczki cytryny
    marchew
    sól ,biały pieprz
    kawałek suszonej papryczki chilli

Zupa z drosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyłem i usunąłem nadpsute liście. Pokroiłem w talarki. Wrzuciłem do bulionu razem z zacierkami babuni ,gotowałem 10 min. Marchew obrałem ,opłukałem i skrobaczką do jarzyn pokroiłem na wstążki. Dodałem do bulionu i gotowałem dalej (5 min.) .Wlałem sos rybny ,wrzuciłem kawałek papryczki chilli ,wsypałem sól i pieprz .Filety rybne opłukałem ,pokroiłem na kawałki (3 cm) ,zmniejszyłem płomień ,gotowałem 10 min. Pod koniec gotowania wlałem sok z cytryny ,doprawiłem do smaku białym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy