Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa idealna na chłodne dni.

  • 40 min

Składniki:

  • 0.5 kg mięsa mielonego
    1 papryki czerwone
    1 cebula
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    pomidory w puszcze
    koncentrat pomidorowy
    zioła prowansalskie
    papryka chilli
    papryka mielona ostra
    papryka mielona słodka
    pieprz
    sól
    kostki rosołowe
    vegeta

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Całość przekładamy do garnka dodajemy wrzącą wodę tak , żeby wszystkie składniki zostały przykryte.
  • 2. Gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone, podsmażamy i wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i jeszcze przez chwilkę gotujemy.
  • 3. Całość przekładamy do garnka dodajemy wrzącą wodę tak , żeby wszystkie składniki zostały przykryte.
  • 4. Do gotującej zupy dodajemy kostki rosołowe oraz przyprawy: vegetę, pieprz, paprykę mieloną słodką, paprykę mieloną ostrą i chilli.
  • 5. Na koniec dodajemy pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy(według uznania oraz czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową(uprzednio wcześniej odcedzoną).
  • 6. Całość posypać ziołami prowansalskimi i gotowe. Smacznego:)

Porady

Jeśli często masz problem z pomysłem na danie na wyjazd dla męża do pracy, ta zupa będzie idealna na tę okazję, zwłaszcza, że jest bardzo pożywna .

Komentarze

Podobne przepisy