ZUPA "MARZENIE"

0 (0 ocen)

To danie nazwał mój syn, który nie lubi jeść zup, jednak tą uwielbia.

Składniki:

  • 70 dkg mięsa wieprzowego
    1 papryka czerwona
    15 dkg pieczarek
    20 dkg fasolki szparagowej
    20 dkg wędliny chudej
    20 dkg boczku wędzonego
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    0,5 małej papryczki chili
    1marchewka
    majeranek
    maga
    kucharek

Zupa "marzenie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na odrobinie oleju, dodajemy pokrojoną na drobno papryczkę chili i marchewkę. Gotujemy 4 litry wywaru na kostce mięsnej i dodajemy podsmażone mięso.Boczek wędlinę kroimy w paseczki i również podsmażamy na patelni i dodajemy do zupy bez tłuszczu, który się natopił. Pieczarki obieramy i kroimy w kawałki Paprykę i fasolkę myjemy i kroimy w paski . D zupy dodajemy koncentrat i resztę przypraw według uznania. Dodajemy warzywa i gotujemy do momentu kiedy warzywa będą miękkie.

Komentarze

Podobne przepisy