Zupa krem z czerwonej soczewicy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowy, szybki, sycący krem w energetycznym kolorze.

  • 30 min

Składniki:

  • puszka ciecierzycy
    garść czerwonej soczewicy
    puszka pomidorów
    1,5-2 l bulionu mięsno-warzywnego
    marchew z bulionu
    1 czerwona papryka
    1 duży por
    przyprawy: kurkuma, kumin,
    curry, kolendra młotkowna,
    pieprz, sól, papryka ostra
    cukier do smaku

Zupa krem z czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wcześniej przygotowanego bulionu dodajemy wszystkie składniki, gotujemy do miękkości. Całość rozdrabniamy przy użyciu blendera, podajemy ze śmietaną, poszatkowaną pietruszką i świeżą bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy