Zupa jarzynowa z pieczarkami i wędzonką

0 (0 ocen)

syci i starcza za cały obiad

Składniki:

  • 200 g wędzonki, marchew, 3 łyżki masła, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka soi, 3/4 litra bulionu mięsnego, 2 kromki jasnego chleba, 50 g sera ementaler, 125 g pieczarek, 50 g szpinaku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz

Zupa jarzynowa z pieczarkami i wędzonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i oczyszczoną marchew pokroić w cienkie paski i podsmażyć na łyżce masła przez około 2 minuty w garnku, w którym będzie gotowała się zupa. Dodać przecier pomidorowy, soję i bulion. Gotować 10 minut na małym ogniu. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła, na chrupko. Ser grubo zetrzeć. Oczyszczone grzyby opłukać, pokroić w paski, dodać do zupy i gotować 5 minut. Opłukany szpinak pokroić w paski, dodać do zupy i ponownie gotować. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki. Ser i podsmażone kostki chleba podawać oddzielnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy