Złociste golonki indycze

0 (0 ocen)

Pyszne i mięciutkie goloneczki :)

Składniki:

  • 2 golonki z indyka (u mnie waga 700g)
    2 łyżki soli
    8-9 kulek ziela angielskiego
    8-9 kulek pieprzu
    7-8 listków laurowych
    4 ząbki czosnku-duże (obrane)
    sos chili z czosnkiem Tao-Tao wg.uznania
    olej do wysmarowania blaszki

Złociste golonki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy golonki 1. Umyte i oczyszczone golonki wkładamy do garnka,zalewamy zimna wodą,dodajemy w/w przyprawy oprócz sosu tao-tao i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości golonek.
  • 2. Mięciutkie golonki wyciągamy z wywaru i studzimy.
  • nacieramy golonki sosem 3. Jak już są zimne nacieramy jej sosem tao-tao z wszystkich stron i układamy na blaszce wysmarowanej olejem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 150*C do zarumienienia się skórek (w miedzy czasie przekręcamy żeby się za bardzo nie spaliły) i gotowe.
  • 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami - Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy