Ziołowy placek tostowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świeże listki selera , lubczyku i koperku na śniadanie , czemu nie . Zachęcam.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego
    1 duże jajko
    2 - liście selera
    1 galązka lubczyku
    kilka piórek koperku
    pieprz cytrynowy
    sól do smaku

Ziołowy placek tostowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba tostowego obciąć skórkę. Pokroić w drobną kostkę.
    Posiekać piórka koperku ,liście selera i lubczyku .
    Jajko lekko ubić z pieprzem cytrynowym i odrobiną soli.
    Następnie dodać posiekane zioła , dobrze roztrzepać i włożyć chleb tostowy.
    Dokładnie mieszamy , żeby każdy kawałek chlebka był wilgotny.
    Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy , wykładamy masę i chwilę smażymy z obu stron.
    Dobrze smakują z jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy