Ziołowy camembert z grilla

0 (0 ocen)

  • 2 min

Uwielbiam camembert z grilla z dodatkiem żurawiny lub borówki, trudno się oprzeć!

  • 2 min

Składniki:

  • 1 krążek sera camembert
    kolorowy świeżo zmielony pieprz
    konfitury z borówki
    mała gałązka rozmarynu
    folia aluminiowa

Ziołowy camembert z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zdejmujemy opakowanie z sera i układamy go na kawałku folii aluminiowej. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy igiełkami świeżego rozmarynu. Zawijamy folię szczelnie tworząc paczuszkę. Układamy camembert zawinięty w folię na ruszcie i pieczemy z obu stron po kilka minut. Podajemy koniecznie z konfiturą z borówki.

Porady

borówkę możemy zastąpić żurawiną lub innymi powidłami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy