Marynowany camembert z grilla

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przyrządzony w ten sposób ser rozpływa się w ustach, a dodatek żurawiny nadaje mu niepowtarzalny smak.

MagdalenaS
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

4 opakowania sera camembert
marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz czarny ok 2 szczypty
opcjonalnie papryka ostra szczypta
dodatkowo :
po 2-3 łyżki żurawiny na porcje

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowany camembert z grilla

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy. Ser w całości wkładamy do marynaty i delikatnie rozprowadzamy ją po całym serze. Odkładamy na ok 30 minut.
  • 2. Zamarynowany ser kładziemy na ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy do momentu, aż się przyrumieni. Obracamy i pieczemy z drugiej strony. Podajemy z żurawiną. Tak przygotowany ser stanowi idealne samodzielne danie jak i dodatek do sałatek, mies. Polecam wypróbować jako dodatek do sałatki z polędwiczkami wieprzowymi :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Żurawinaser pleśniowyser camembertser z żurawiną

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka marynowane (dodatek do ramenu)

Dodane przez: SprytnaChochla

Jajka marynowane (dodatek do ramenu)

Jajka marynowane w sosie sojowym...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Marchewka z groszkiem na gęsto

Dodane przez: Gosia123

Marchewka z groszkiem na gęsto.

Prosto, szybko i smacznie. Uwielbiam...

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: Mniam1

Pieczone ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki pieczone w piekarniku...

Leniwe z sera

Dodane przez: dorota w

Leniwe z sera

Leniwe zrobione z białego sera...

Ziemniaki jak z ogniska

Dodane przez: joanna30

Ziemniaki jak z ogniska

Ziemniaki upieczone w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE