Zielony krem nie musi być jedynie szpinakowy lub brokułowy. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji, czyli połączenia selera naciowego, pietruszki oraz... sałaty
Zielony krem warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy. Seler kroimy w mniejsze kawałki, koperek i pietruszkę siekamy, sałatę rwiemy. Zagotowujemy wodę z kostką bulionową i solą. Dodajemy warzywa, gotujemy 15 minut
2.Cebulę siekamy, szklimy na maśle dodajemy do zupy. Zdejmujemy z ognia, i miksujemy na gładki krem. Dodajemy śmietanę. Można jeszcze chwilę podgrzać i doprawić do smaku pieprzem.
3.Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
Porady
Można także podać z pszennymi grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym
Komentarze