Zapiekanka

0 (0 ocen)

Domowa i pyszna, z ulubionymi dodatkami i dużą ilością sera.

Składniki:

  • Składniki:

    1 bagietka (mała)

    30 dag pieczarek

    1 cebula

    1 kulka mozzarelli

    1 łyżka masła klarowanego

    sól, pieprz

    Dodatki:

    ketchup

    majonez

    surówki

Zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przecinamy wzdłuż.
  • 2. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka.

    Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę po chwili pieczarki- dusimy, aż pieczarki i cebula zmiękną, a płyn z pieczarek wyparuje. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ser ścieramy na tarce.

    Na bagietkę kładziemy usmażone pieczarki z cebulą, posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut (aż ser się rozpuści).

    Podajemy z surówkami albo ketchupem, majonezem, sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy