Zapiekana papryka z farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Marzę o własnej restauracji, ale na razie gotuję tylko dla rodziców. Bardzo chwalą to, co im przygotuję.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 różnokolorowe papryki
    10 dag makaronu, np. małe kokardki
    3 pomidory
    cebula
    2 jajka
    2 łyżki śmietany 18-proc.
    10 dag startego żółtego sera
    1/2 szkl. bulionu warzywnego
    majeranek
    sól, pieprz
    olej

Zapiekana papryka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy i studzimy.
  • 2. Papryki i pomidory myjemy i osuszamy. Papryki przekrawamy wzdłuż na
    pół i usuwamy gniazda nasienne. Blanszujemy ok. 3 minut.
  • 3. Cebulę obieramy i z pomidorami kroimy w kostkę. Smażymy na oleju 15 minut.
    Dodajemy śmietanę, jajka, makaron i ser. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
  • 4. Papryki wypełniamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wlewamy bulion. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy