Papryka zapiekana z farszem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjne i smaczne

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 papryk czerwonych
    2 woreczki ryżu parabolicznego
    15 dag pieczarek
    1 cebula czerwona
    50 dag mięsa mielonego
    Pieprz
    Sól
    Czosnek granulowany
    Oregano
    Maggi
    Papryka mielona słodka
    250 ml bulionu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Ser żółty w kawałku
    Kilka pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka zapiekana z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka zapiekana z farszem 1. Gotujemy ryż. Pieczarki i cebule drobno kroimy i podsmażamy. Mięso mielone również. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką słodką oraz oregano.
    Wszystko łączymy z ryżem i mieszamy. Dolewamy połowę przygotowanego bulionu.
    Po połączeniu wszystkich składników papryki nadziewamy farszem.
  • Papryka zapiekana z farszem 2. Na wierzch dajemy starty żółty ser oraz przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy reszta bulionu i wrzucamy resztę pomidorków.
    Pieczemy pod przykryciem w piekarniku przez 45min. W temp.200 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować