Zapiekana kasza jaglana

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kasza jaglana z jabłkiem w wersji zapiekanej

  • 45 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
    250ml wody
    150ml mleka
    1 jabłko
    garść jagód goji (opcjonalnie)
    1 łyżka miodu
    cynamon

Zapiekana kasza jaglana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj z mlekiem i wodą i dodaj miód.
  • 2. Jabłka obierz i pokrój w plasterki
  • 3. Ugotowaną kaszę podziel na 2 części. Nałóż jedną część do dwóch kokilek.
  • 4. Ułóż na kaszy warstwę jabłek i posyp cynamonem.
  • 5. Na jabłkach nałóż warstwę kaszy.
  • 6. Na górę dodaj parę plasterków jabłka, posyp lekko cynamonem i dodaj jagody goji.
  • 7. Całość włóż do piekarnika nagrzanego na 200°C i piecz około 30 minut.

Porady

Po więcej zdrowych przepisów zapraszam na bloga www.moj-kawalek-podlogi.pl

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy